Як готувати шарлотку?

Як готувати шарлотку?

Як приготувати шарлотку з яблуками? Традиційно основою шарлотки з яблуками вважається класичний склад: фрукти, збиті яйця, цукор, борошно. Історія появи коханої нами шарлотки сягає в далеке минуле і має декілька версій свого походження. За однією з них вперше знаменитий пиріг був приготований для дружини англійського короля, яку звали Шарлотта.

За іншою, шарлотка прийшла до нас із Франції. Як би там не було, після тривалого часу, вона завоювала свою міцну нішу в кулінарії і навіть стала входити в солодке меню багатьох елітних закладів.

Найпопулярнішою на сьогоднішній день багато хто вважає шарлотку з яблуками, проте так стверджують ті, хто не їв подібний пиріг з або. Як приготувати шарлотку швидко і смачно?

За рецептом, який я Вам сьогодні пропоную, пиріг виходить дуже вдалим, а крім яблук можна додати інші улюблені фрукти або ягоди. Так, до речі, шарлотка може бути не тільки солодкої, але і солоної з капустою, наприклад. Отож, не відволікаємося, попереджаю: в рецепті вказаний коньяк, але це в тому випадку якщо пиріг готується для дорослих. Нехай Вас не бентежить наявність алкоголю, він практично не відчувається (грає роль натурального ароматизатора), але якщо робите пиріг дітям, коньяк можете і зовсім виключити.

1. Промиваємо фрукти, розрізаємо навпіл, великі ділимо на чотири частини, виймаємо сердцевинки з насінням. 2. Потім нарізаємо яблука скибочками, поливаємо коньяком, присипаємо корицею. Відставляємо начинку в сторону і готуємо тісто. 3. Для приготування тіста ретельно збиваємо яйця.

4. Далі висипаємо цукровий пісок і знову збиваємо до білої повітряної маси, схожої на крем. 5. Поступово вводимо в масу просіяне борошно, розпушувач, ванілін і гвоздику; розмішуємо тісто міксером або блендером на невеликій швидкості.

6. Форму змащуємо маслом, по всьому дну рівними рядами викладаємо яблучні шматочки щільно один до одного. 7. Заливаємо яблука тестом і ставимо форму в розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.

8. Виймаємо, перекидаємо пиріг на велику плоску тарілку (як у або) і даємо трохи охолонути. Готову шарлотку нарізаємо порційними шматками і подаємо до столу з, молоком або чаєм на десерт.

Як готувати шарлотку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!