Як квасити капусту?

Як квасити капусту?

Коли солити капусту? Середина листопада, перші заморозки. Та сама пора, коли потрібно починати солити капусту. Існує величезна безліч правил і секретів з приводу приготування цього смачного і корисного страви. Перелічимо їх: — капусту для засолу використовувати тільки через 10 днів після першого морозу, відбувається таїнство перетворення кислоти в цукор.

— не можна солити капусту в повний місяць, буде м’яка і кисла. Найсмачніша і хрустка виходить на 5-6 день молодика. — Для засолювання капусти потрібно дотримуватися чоловічих днів (понеділок, вівторок і — не можна солити йодованою сіллю.

Яку використовувати капусту? Звичайно, не на порожньому місці народилися ці всі правила. Багато секрети передаються в сім’ях у спадок. Але я думаю, що ще не маловажну роль грає і сорт капусти.

Найбільше для цієї страви підходить білокачанна капуста. Колір листя у цього сорту білий. Кочан дуже щільний і важить важче, ніж, здається.

Форма качана у цієї капусти, в більшості випадків, плеската. Фото свій час я не могла відрізнити белокочанку від інших сортів. Виходила капуста і гірка, і м’яка, і вибачте шмарката. Грішила на все.

Поки не зрозуміла, що найголовнішу роль відіграє сорт капусти. А тепер я інтуїтивно відчуваю її і, останнім часом капуста виходить відмінна, хрустка і смачна.

А коли капуста сама по собі хороша, тоді і день тижня і всякі добавки її не зіпсують. Як квасити капусту? Ще більше, ніж умов для засолу, існує і рецептів приготування квашеної капусти.

Які тільки не зустрінеш: — солять її великими шматками і цілими качанами і т. д. Залишається сказати тільки: У всіх ти серденько рецептах хороша. Тут я хочу розповісти, як солю капусту я. Америки не відкрию, а докладно викласти спробую. Необхідно: Капусту купуємо, як я вже писала білокачанну, бажано приплющену. На 3х літровий бутель потрібно капусти 4-5 кг. Дивлячись як будете набивати.

Солі (кам’яної) приготуємо 2 ст. ложки Перець горошком (10-15 шт.) Приготування: Капусту вимиємо, видалимо верхні листки. Разрежем навпіл. Нашінкуем. Дуже зручно для цього використовувати шатківницю або спеціальний ніж.

Морква вимиємо, почистимо і натремо на крупній тертці. Я багато моркви не використовую, так як велика її кількість забарвлює капусту в рожевий колір. Але це на любителя.

Якщо Вас це не бентежить, моркви можна взяти більше. Капусту можна перемішати з морквою на столі, а можна в каструлі, де будемо м’яти нашу капусту. А м’яти її доведеться грунтовно, поки вона не пустить сік.

Додамо перець і лаврушку. Сіль відразу всю не висипається. Коли капуста пустить сік, потрібно спробувати на смак і, якщо буде потрібно, досолити.

Я завжди солю за смаком. А потім ще трохи. Коли вас все влаштувало, капусту можна перекласти в 3х-літровий бутилек, а можна залишити в каструлі. Якщо я набиваю бутилек, намагаюся капусти набити стільки, щоб сік пішов через верх.

Ставлю бутель з капустою в каструлю або чашку, щоб сік, який буде виділятися, збирався в посуді. Він нам ще знадобиться. Скільки квасити капуста?

Зазвичай 2-3 дні при кімнатній температурі. Під час квашення капусту потрібно кілька разів проткнути дерев’яною паличкою або довгою вилкою (лопаткою).

Ось в цей час нам знадобиться сік, який витікав з банки. Ми його знову відправляємо в банку. Якщо ж капуста залишилася в каструлі, зверху на капусту поміщаємо гніт.

Накриваємо капусту тарілкою, а на тарілку поміщаємо банку з водою. Також під час бродіння, потрібно кілька разів проткнути капусту, даючи виходити виділяється газам.

Коли припиниться бродіння, капуста вважається готовою. Розміщуємо її в холодильник або виносимо на балкон. Це був так званий класичний варіант засолу капусти. А як ще можна квасити капусту? — Під час посолу капусти, в виділився соку розвести дві столові ложки меду і залити цим соком капусту. Далі як у класичному варіанті.

— Чи не набивати щільно капусту в банку. Але так як, капуста в цьому випадку не виділить багато соку, розвести сіль в кип’яченій воді і залити капусту цим розсолом. Через дві доби зливаємо розсіл і розводимо в ньому 2 ст. ложки цукру. І вже цим розсолом знову заливаємо капусту. Залишаємо ще на добу; — При щільно набитому бутильке, на другу добу в розсолі розводимо 1-2 ст. ложки (за смаком) цукру.

Заливаємо капусту. Залишаємо ще на добу. Якщо Ви об’єднайте всі поради в одному рецепті, я думаю, у вас вийде свій неповторний смак. — У каструлі на капусту помістити яблука, а зверху яблук тарілку і вантаж.

Разом з капустою отримаєте мочені яблука. Ось така вона різна різноманітна, смачна і корисна капуста. Наступного разу ми поговоримо про маринованої капусті. Не пропустіть.

До речі капусту можна солити протягом всієї зими. Ось ми і посолили капусту. Сподіваюся, що у вас все вийшло і ви з насолодою її наминали. Приємного апетиту і міцного здоров’я!

Якщо мої рецепти вас порадували, не забудьте порадувати своїх друзів цими рецептами. Натисніть на кнопочки нижче, поділіться з друзями. А як соліть капусту Ви? Поділіться своїм рецептом.

Заходьте частіше в гості. З повагою,.

Як квасити капусту?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!