Як посмажити сьомгу?

Як посмажити сьомгу?

Одного разу ми з чоловіком були у Фінляндії. І коли вже поверталися назад до Росії, заїхали по дорозі в рибний магазин. Мене вразило те, що найбільша черга була в рибному відділі.

Цікаве видовище російська чергу у фінському магазині. Мене це страшенно зацікавило і я теж встала за ними в чергу. Стою і сама собі дивуюся :-)

Поки чекала своєї черги, спостерігала, як спритно продавці індивідуально для кожного покупця засолювали свіжу рибу з будь-якого рецепту на вибір, обіцяючи, що до вечора вона вже буде готова до вживання. Пишу вам, а сама зараз слину ковтайте. :-)

Я все-таки не витерпіла і теж купила таку рибу. Попросила посолити один шматочок із зеленню, а другий з брусницею Я дуже пошкодувала, що купила мало. Коли наступного разу поїду до Фінляндії, обов’язково спробую ще раз слабкосолений фінську сьомгу. Спробуйте і ви!

І родичів, знайомих теж почастуєте! Так от, вчора в одному з магазинів Владивостока мене зачарувала охолоджена норвезька сьомга. Вона за кольором нагадала мені ту фінську малосольну. Засолюють, правда, я її не стала, а от приготувати стейк з неї, все-таки, зважилася. Смачно вийшло!.

Отже, познайомтеся з новим простим і корисним відео рецептом. Простий і швидкий рецепт.

Рум’яний стейк зі свіжої сьомги! Продукти: Стейк свіжий або свіжоморожений; Лимон; Перець чорний; Сіль; Масло оливкове.

А приготувати стейк, виявляється дуже просто Беремо шматочок сьомги, солимо перчимо, бризкаємо на нього свіжий сік лимона.

З двох сторін умочуємо оливковою олією. Розпалює оливкову олію на сковороді і закладаємо стейк. Смажимо до рум’яної скоринки на сильному вогні з одного боку і потім відразу з іншого боку. Для чого смажити сьомгу на киплячій олії до золотистої скоринки?

Ідея така: скоринки потім не дадуть соку витекти і риба вийти ніжною і м’якою. Коли друга корочка на підході, зменшуємо вогонь наполовину і накриваємо кришкою. Останні 3-5 хвилин смажимо рибу під кришечкою. А в цей час можна помити і порізати свіжі овочі, зелень. Коли стейк приготується, викладайте на тарілки і збирайте сім’ю на вечерю!

Перед їжею хвилин за 30 випийте свіжої і чистої води, це поліпшить травлення. Приємного апетиту!

Чому саме стейк із сьомги? Дуже швидко готуватися, підходить у випадках, коли гості вже ось-ось на порозі!

Супер ніжна риба на смак, думаю, легко прожує навіть дитина. Можна приготувати для святкового столу, наприклад, на Різдво. Низькокалорійне і високобілкове дієтичне блюдо.

Ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і не може дозволити собі зайвого. Коли будете смажити стейки, будьте дуже акуратні іноді стріляє розпеченим маслом! Перед покупкою уважно подивіться ціну і переведіть грами в кілограми. У Владивостоці ціна кусається на охолоджену сьомгу. Норвегія далеко, однако. :-)

Жири 6, 1 г. Вуглеводи 0 г. Білки 20 г. Калорійність 153 Ккал. Обов’язково приготуйте стейк із сьомги.

Напишіть мені в коментарях, що у вас вийшло. Мені цікава ваша думка. Можливо, у вас теж є простий і корисний рецепт стейка з риби? Напишіть його в коментарях до цього рецепту. Не соромтеся, поділіться!

Буде приємно вам та іншим допоможете. З любов’ю Ольга Деккер, експерт центру лікувального харчування PS Багато людей зацікавилися рецептом стейк із сьомги, прислали відгуки та коментарі.

Але сама обсмажування стейка в маслі і на сковороді влаштовує не всіх. Проблема в тому, що смажену рибу можна далеко не всім людям в силу обмежень по здоров’ю.

Також від читачів надійшло багато інших пропозицій з приготування дієтичного страви з сьомги. Наприклад, використовувати аерогриль, пароварку або сковорідку з товстим дном і кришкою з термодатчиком. Я приготувала стейк із сьомги на сковороді з товстим дном під кришкою.

Риба вийшла м’яка, соковита і смачна. Дієтичне страву з риби готується дуже просто і швидко.

Рецепт дійсно чудовий Подивіться простий відео-рецепт: Як приготувати стейк із сьомги зовсім без масла? Натискайте на.

Як посмажити сьомгу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!