Як приготувати аджику?

Як приготувати аджику?

Аджика давно і широко застосовується в кавказькій кухні, тому деякі вважають аджику кавказької, грузинської або вірменської приправою, але абхази наполягають на своєму пріоритеті. Приготування аджики традиційним способом трудомісткий процес: підв’ялені на сонці стручки перцю разом з часником і прянощами ретельно перетираються за допомогою двох плоских каменів в однорідну масу. Сучасне виробництво аджики, завдяки м’ясорубок і блендерам, спростилося, але гурмани віддають перевагу свіжу аджику, приготовлену за старовинною технологією. Червоний пекучий перець основа складу аджики, це він, а не помідори, надає справжньою аджике темно-червоний колір.

У класичному рецепті абхазької аджики помідорів взагалі не було. З часом у основного рецепта приготування аджики з’явилося багато варіацій: аджика томатна з помідорів, аджика з перцю салатного, аджика з хріном. Аджика з горіхами використовується як соус до багатьох грузинським страв. Аджика з яблуками відрізняється більш ніжним смаком і ароматом.

Червоний колір аджики теж не догма існує і зелена аджика. З чого роблять аджику зеленого кольору легко зрозуміти гострий і салатний зелений перець з великою кількістю пряної зелені. Зелену аджику використовують для соусів, як приправу до супу і молочним продуктам. В якості приправи при смаженні вона не годиться.

Для цієї мети використовують червоний соус-приправу аджика. Будь-які страви з аджикою набувають неповторний смак.

Ви переконаєтеся в цьому, використовуючи рецепти нашого сайту. Качка і курка з аджикою, свинина та інші види м’яса з аджикою, баклажани в аджиці, приготовані за нашими рецептами, стануть прикрасою вашого столу. Як приготувати аджику на зиму вам підкажуть наші рецепти цієї приправи (їх більше сотні).

Домашня аджика, зроблена своїми руками, не тільки додасть особливу пікантність вашим стравам, але і створить особливий настрій. Користь аджики підтверджена медиками: вона володіє противірусним ефектом, покращує обмін речовин і стимулює травлення.

Вживати гостру аджику слід без фанатизму калорійність аджики невелика, але у великих кількостях вона може викликати подразнення слизової шлунка. 1. Приготування аджики в домашніх умовах вимагає обережності: при обробці гострого перцю одягніть гумові рукавички, щоб шкіра рук не постраждала. 2. Щоб швидко приготувати смачний і оригінальний соус до м’яса, додайте перед подачею на стіл в аджику сметану або томатний сік.

3. Аджика, змішана з сіллю, хороша для обмазування курки або м’яса перед смаженням у духовці.

Як приготувати аджику?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!