Як приготувати галушки?

Як приготувати галушки?

Галушки (від нім. Klofichen грудочку) за складом дуже різноманітні, бувають і м’ясні, і солодкі. Причому їх можна готувати як самостійне блюдо, коли набридне щодня готувати одне і те ж. Тільки подавати їх потрібно прямо з пилу з жару, поки не охололи. Існує дуже багато рецептів приготування цих смачних грудочок, але я розповім про моїх найулюбленіших. Для їх приготування потрібно мінімум продуктів і мінімум часу, а виходить дуже смачно.

Капустяні галушки. Для їх приготування вам знадобиться: чверть качана капусти, 2 ст. ложки манної крупи, 2 яйця, трохи вершкового масла, цукор, сіль, перець. Капусту дрібно шаткуємо, заливаємо водою або молоком, і на малому вогні доводимо до готовності.

Потім, постійно помішуючи, всипаємо манну крупу і варимо до загустіння. Охолоджуємо масу до теплого стану, додаємо яйця і спеції, розмішуємо. Тісто розгортаємо ковбаскою на столі, посипаємо сухарями, нарізаємо шматочками, формуємо кульки і варимо 10 хвилин в солоній воді. Такі галушки відмінно підійдуть як гарнір до котлеток і картопляного пюре.

Смакота! М’ясні галушки.

Візьмемо 4 картоплини, 300 г м’ясного фаршу, цибулину, яйце, борошно і спеції. Картоплю чистимо і тремо на дрібній тертці. Зайвий сік віджимаємо, а пюре змішуємо з борошном і яйцем до стану густої маси. Можна половину картоплі відварити в мундирах і протерти вийде більш ніжно. Обов’язково подумайте які спеції додати?

Може, ризикнете додати подрібнений часник або обсмажений золотистий лук? З маси формуємо кульки, фаршируємо їх м’ясним фаршем. Потім перекладаємо в горщик, доливаємо трохи рослинного масла і тушкуємо на малому вогні. Давайте трохи поексперементіруем і спробуємо приготувати Солодкі галушки.

Змішуємо відварений рис з родзинками, додаємо яйце, трохи борошна, за смаком солимо, всипаємо цукор і трішки паприки. Перемішуємо, формуємо кульки, паніруємо їх в натертому сирі і обсмажуємо. Замінимо рис сиром, замість паприки додамо ванілін, галушки відваримо отримаємо зовсім інше блюдо!

Спробуємо так: натремо на крупній тертці 3 морківі, додамо яйце, 4 ст. ложки манної крупи, цукор і трішки борошна. Запаніруем кульки в сухарях і опустимо в окріп. Чи не правда, в будь-який час року на кухні можна дуже весело прводить час? Тільки треба дати волю своїй фантазії!

А всі ці солодкі галушки відмінний десерт зі сметанкою! Приємного апетиту! .

Як приготувати галушки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!