Як приготувати осетра в духовці?

Як приготувати осетра в духовці?

Осетер запечений в духовці, рецепт з фото. Як приготувати осетрину?

Рецепт осетрини в духовці. Перш ніж почнете готувати скажу: та осетрина, що продається в мережевих магазинах має дуже мало спільного з нормальною дикої білою рибою.

Смак осетра або як її зараз називають — рибою з виду осетрових залишає бажати кращого через те, що годують її з тими ж кормами, що і решту рибу, яку розводять у неволі. Тому смак осетрини сильно нагадує смак коропа. Але якщо Вам пощастить дістати нормальної білої риби шматок або цілком, то ось тут буде у Вас щастя.

Я ще пам’ятаю часи, коли дика осетрина коштувала трохи дорожче яловичини, а бувало, що шматок осетра або білуги кілограм отак в п’ятнадцять лежав у мене в морозилці. Я найбільше люблю варену осетрину, але от з нагоди купив свіжого осетра невеликого розміру, отак близько 2-х кілограм. Запечемо його цілком. Нам знадобиться половинка лимона, 5-6 головок часнику і перець, сіль за смаком.

Все. Осетрина — риба вдячна, чистити її практично не потрібно, можна видалити смужку луски йде уздовж боки риби, а луску, яка у осетрових йде уздовж хребтину я залишаю.

Видаляємо зябра і нутрощі. Далі все просто, скроплюємо рибу соком лимони. Натираємо часничком пропущеним через прес, солі і перчимо за смаком.

І відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 30-45 хвилин в залежності від розміру рибини. Осетер в духовці готовий.

Подавати на блюді виклавши рибу на листя салату. Після ріжемо на порційні шматки.

Скажу ще раз, на жаль, та риба, що продається зараз в мережевих магазинах дуже віддалено нагадує справжню білу рибу. (.

Як приготувати осетра в духовці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!