Як приготувати сайру?

Як приготувати сайру?

Рибу розморозити. Якщо є луска очистити. Відрізати хвостики, плавнички не вирізане, можна тільки трохи підстригти, т. к. важливо не пошкодити шкіру, тоді шматочки будуть целее і красивіше. За головою зробити косий надріз, як тільки будуть перерізаний хребет, розріз закінчити. Потягнути зрізану частину голови так, щоб здалися нутрощі, потім захопити пальцями інше.

Таким чином, зберігаємо цілим черевце, а шматочки при варінні не розгорнуться. Якщо відчуєте, що трохи нутрощів залишилося в черевці, залишки можна видалити, коли будете розрізати рибу на шматочки. Підготовлені риб’ячі тушки гарненько промити і розрізати на 4 частини кожну. У воду додати сіль, спеції, цибуля, масло все крім хрону з буряком і соєвого соусу, розмішати, покласти шматочки сайри.

Довести все до кипіння у відкритій каструлі, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального, варити 40 хвилин. Додати хрін з буряком і соєвий соус, а як тільки розсіл знову закипить.

Вогонь вимкнути, остудити до кімнатної температури, поставити в холодильник.

Як приготувати сайру?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!