Як смажити філе?

Як смажити філе?

Філе індички сьогодні можна купити в будь-якому великому супермаркеті, і багато, знаючи про те, що це м’ясо ще більш корисне, ніж куряче, хочуть спробувати замінити їм курку, ну або хоча б урізноманітнити своє меню з птиці. Щоб зробити це успішно, і порадувати себе дійсно смачними стравами з індички, потрібно знати, як її правильно готувати. У цій статті ми зосередимо увагу на рецептах смаження філе індички. Смажене філе індички відмінний варіант обіду або вечері, ситний і дуже смачний, а на довершення до цього ще й корисний.

Однак деякі кулінари, не маючи великого досвіду готування цього птаха або взагалі досвіду роботи з нею, стикаються з тим, що філе після смаження виходить сухуватим і не дуже смачним. Щоб цього не відбувалося, готувати філе індички на сковороді слід правильно. Ось саме такі хороші рецепти ми і зібрали для вас у цій збірці. За ним ви зможете дуже смачно посмажити індичку, в тому числі філе як з грудки, так і з ніжки.

Рецепт перший: Індичка, смажена в сметані з родзинками Потрібно: 600г філе індички, 1 склянка сметани, по 2-3 ст. л. рослинного масла і родзинок, 1 ч. л. борошна, горіх мелений мускатний, кориця мелена, зелень петрушки і кропу, сіль. Як приготувати філе індички в сметані. Шматочками нарізати філе, натерти мускатом, корицею і сіллю, викласти на сковороду з розпеченим маслом і смажити.

Промити родзинки, залити 0, 5 склянки води, відварити, додати борошно, обсмажену на жирі окремо від м’яса, перемішати і розвести суміш сметаною. Влити соус до м’яса, згасити його 40 хв на помірному вогні, перед подачею посипати зеленню, гарнірувати зеленим салатом і смаженою картоплею. Незвичайний соус зі сметани з родзинками робить індичку дуже ніжною і смачною. Посмажити індичку можна і відомим способом по-строгановски. Знадобиться: 300г м’яса з ніжки індички, 100г білих грибів, 1-2 цибулини, 0, 25 склянки жирної сметани, 1 ст.

л. гірчиці, рослинне масло, перець, сіль. Як посмажити філе індички по-строгановски. Нарізати філе смужками, викласти на сковороду з маслом і злегка обсмажити. Кубиками порізати цибулю, на 4 частини розрізати кожен гриб. Викласти гриби з цибулею до індички, згасити до випарювання води на слабкому вогні, влити сметану і покласти гірчицю, поперчити і посолити, довести все до кипіння і тушкувати ще 5 хв.

Просто, дуже швидко і неймовірно смачно такий спосіб смаження філе індички, безумовно, заслуговує на увагу! Втім, як і наступний.

Рецепт третій: Смажена індичка з квасолею, помідорами і часником Потрібно: 400г філе індички, по 2 помідори, цибулини і зубчики часнику, 2 склянки зеленої стручкової квасолі, 2 ст. л. рослинного масла, кінза, петрушка, спеції за смаком, перець, сіль. Як посмажити філе індички з овочами. Некрупно нарізати філе, обсмажити на олії до зарумянивания в глибокій сковороді.

Розрізати кожен стручок квасолі на 2-3 частини, прибрати тверді прожилки, відварити її до м’якості з невеликою кількістю води. На тому ж маслі, де смажилася індички, обсмажити нарізані помідори і цибулю, покласти рубану зелень, подрібнений часник, приправити спеціями за смаком, підсолити, поперчити, перемішати, смажити все ще 2-3 хв, додати м’ясо індички, покласти варену квасолю, підлити трохи води / бульйону (вона повинна лише злегка покривати інгредієнти), згасити 10-15 хв і подати. Звичайно, всі описані рецепти передбачають жарку індички лише на першому етапі приготування, а до кулінарної готовності вона доводиться вже методом гасіння.

Якщо хочеться приготувати по-справжньому хрустку індичку, тільки обсмаживши її, спробуйте наступні рецепти. Знадобиться: 1 кг філе індички, по 1 яйцю і цибулині, 3 ст.

л. майонезу, 1 ст. л. борошна, вівсяні пластівці, рослинне масло, перець, сіль. Як посмажити філе індички в паніровці. Нарізати філе невеликими довільними шматочками, трохи відбити, на крупній тертці потерти цибулю, змішати його з сирим яйцем, майонезом і борошном, додати 1 ст. л. рослинного масла, поперчити суміш і посолити, залити нею філе, перемішати і залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Розігріти сковороду з маслом, запанірувати замаринованого індичку в вівсяних пластівцях, викладати на сковороду і смажити до хорошого зарумянивания з двох сторін.

Маринування дозволяє зробити філе індички дуже ніжним, а паніровка в вівсяних пластівцях робить страву дуже незвичайним! Ну а якщо хочеться чогось в цьому дусі, але більш пікантного, спробуйте наступний рецепт. Знадобиться: 700г-1кг філе індички, 100г панірувальних сухарів, 70мл рослинного масла, 50 мл соєвого соусу, 2-3 зубчики часнику, 1 яйце, перець, сіль. Як пікантно посмажити індичку. Філе нарізати невеликими і нетовстими шматочками, полити соєвим соусом, викласти пропущений через прес часник, поперчити і посолити, перемішати і прибрати маринуватися в теплі, перемішавши.

Розжарити масло в сковороді. В одну ємність вбити сире яйце, злегка збити його, в іншу насипати сухарі. Викладати шматочки індички спочатку в яйце, потім в сухарі, потім знову в яйце і в сухарі, смажити на розжареній олії до рум’яної скоринки.

Перед подачею викладати на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. Спробуйте приготувати філе по одному із запропонованих рецептів і насолодитеся таким смачним обідом або вечерею, смачного!.

Як смажити філе?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!