Як варити какао?

Як варити какао?

Хочу розповісти ще про один з моїх улюблених напоїв. У кав’ярнях його готують не смачно, Несквик в якості альтернативи не поганий, але смак не той, не з дитинства Це, як Ви розумієте, какао. Вранці його пити не дуже хочеться, оскільки для цього у нас є улюблений кави. А ось зимовим холодним вечором це напій дуже хороший він зігріває, заспокоює, вносить затишок і гармонію в думки і почуття, а ще допомагає заснути.

Всі ці ефекти можна пояснити складом зерен какао, які містять теобромін, серотонін, триптофан. Як я готую какао: беру 2 чайних ложки какао (Золотий ярлик або фабрика Росія ще випускає пристойний порошок), засинаю в емальовану ємність, додаю цукор (я кладу 2 чайні ложки з гіркою), наливаю трохи окропу, щоб вся ця суміш розчинилася, і згодом не було грудок. Далі заливаю гарячим молоком (грію в мікрохвильовці близько 200 мл). Емальовану ємність ставлю на плиту на мааахонькій вогник і чекаю, коли какао почне закипати. Як тільки піна поповзе вгору, вимикайте газ какао готово.

Розливайте в попередньо підігріті кухлики і насолоджуйтеся Мабуть, самий смачний какао я пробувала на виставці шоколаду в Москві. Там його готували колоритні дамочки з Берега слонової кістки (Кот-д `Івуар) мололи зерна вручну прямо на наших очах, варили какао, дуже строго витримуючи час приготування і настоювання при певній температурі і тиску!

Смак був чарівний, такого ніде вже не спробуєш. Так що їдемо, дорогі товариші, на Берег слонової кістки! .

Як варити какао?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!