Як замішувати тісто?

Як замішувати тісто?

Запах пиріжків в будинку Це запах з дитинства, і навіть вже не пам’ятаємо смак цих пиріжків, але запах, запах залишився в пам’яті назавжди. А разом з ним і радісне почуття все в будинку добре!

І існує безліч нюансів і хитрощів в цьому Пирожкова справі. І звичайно, у кожної господині свої секрети, та прикмети приготування тіста, але я все ж поділюся своїми. Тісто завжди повинно замішуватися в абсолютно чистій посуді, щоб не було ніяких сторонніх присмаків і запахів. Борошно потрібно обов’язково просівати, тоді дріжджове тісто буде особливо пишним. Не старайтесь побільше покласти в тісто цукру ваші пиріжки стануть швидко рум’яними, а потім підгорять.

Крім того, надлишок цукру уповільнює бродіння тіста, і готові булки і пиріжки будуть менш пишними. А якщо мало цукру в тісто покласти, ваші вироби будуть бліденькі. Для смажених пиріжків, пончиків тісто треба робити більш слабкої консистенції, ніж для печених. При приготуванні тесту необхідно, щоб усі інгредієнти мали однакову (кімнатну) температуру.

Тісто для кексів і пасок вийде більш пишним і смачним, якщо для збивання користуватися дерев’яною ложкою. Якщо ви печете млинці на дріжджах, то коли тісто підійде, чи не перемішуйте його, а відразу печіть, інакше млинці не будуть пишними.

Рослинним маслом треба змащувати стіл, на якому будете обробляти тісто (дріжджове), і руки тоді тісто не буде липнути до рук. При приготуванні здобного прісного тіста масло попередньо треба розмішати, але до такої міри, щоб його можна було змішувати з борошном. При використанні занадто м’якого вершкового масла тісто буде недостатньо зв’язковим, буде рватися, та й на дотик буде занадто жирним. Таке тісто краще спочатку охолодити. Чим більше в тесті жирів і чим менше рідини, тим більше розсипчасті виходять вироби.

Здобне тісто буде пишніше і смачніше, якщо яйця з цукром спочатку збити, а потім додати в тісто. Дуже добре в здобне тісто додати ложку коньяку тісто буде повітряним, розсипчастим і смачним. Якщо піч вироби з заварного тіста, то деко треба завжди змащувати рослинним маслом. А ось здобне і пісочне тісто змазування дека маслом не вимагає. Якщо заварне тісто круто змушують, то воно буде погано підніматися, а рідинно всі вироби распливутся.

Найкраще для дріжджового тіста підходять свіжі пресовані дріжджі, але тепер ми більше користуємося сухими швидкодіючими. Надлишок дріжджів зробить тісто кислим і несмачним, недолік не дасть добре підійти.

Тому краще відразу встановити на яку кількість молока або води ви замішуєте тісто, і надалі будете знати міру дріжджів. У здобне тісто замість дріжджів кладуть харчову соду і лимонну кислоту це розпушувачі. Соду краще попередньо розвести у водичці, а вже потім додавати в тісто.

І теж треба знати міру: покладіть багато соди тісто буде темного, жовтого кольору з неприємним смаком і запахом. Лимонну кислоту додають для того, щоб сода повністю нейтралізувалася. Таке тісто треба замішувати досить швидко, так як воно швидко ущільнюється і це впливає на смак: вироби з нього будуть грубими і жорсткими.

Загалом, у всьому потрібна вправність, гарт, тренування! З першого разу навряд чи вийде смачно, та й про перший млинець комом всі знають. Але все одно печіть пиріжки, дівчинки, радуйте своїх близьких.

А самої-то як приємно подивитися, як домочадці наминали їх, та добавки просять! Рецепти чекають вас.

Удачі вам і будьте здорові!.

Як замішувати тісто?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!