Як запекти курку в духовці?

Як запекти курку в духовці?

Курка запечена (у фользі). Якщо у вас є в запасі час і ви хочете приготувати по-справжньому ніжну курочку, то рекомендую ознайомитися з цим рецептом.

Також цей рецепт добре підійде, якщо ви плануєте приготувати курку, яка була заморожена. Завдяки тому, що м’ясо птиці довго нудиться у фользі, курка добре просочується спеціями і власним соком. Для приготування потрібно: Курка (курча) — 1, 5 кг. Сметана та / або майонез ~ 6-7 ст. л. Каррі мелений — 1 ч. л. Паприка порошком — 1 ч. л. Гранульований часник — 1/2 ч. л. Сіль, перець — за смаком. При бажанні, спеції можна замінити готової приправою (сумішшю спецій) для курки.

Для початку курку слід помити (заморожену-попередньо розморозити). Невеликого ціпленка (приблизно 1-1, 5 кг) можна приготувати цілком, або розрізати навпіл. Велику курку краще порізати на частини (половинки грудок слід запікати разом з крилами). Шматки курки ретельно натерти сіллю. Якщо птах ціла, то натерти її потрібно і зовні і зсередини.

Потім змішати в мисці сметану і / або майонез, спеції. Зубчики часнику порізати досить тонкими поздовжніми пластинками. У курці зробити ножем надрізи (в особливо м’ясистих частинах) і начинити курку часником.

Якщо птах готується целкой, то всередину можна покласти 1-2 порізаних зубчики часнику. Якщо курка порізана на шматки, то кожен шматочок курки потрібно загортати в окремий лист фольги. Краще згорнути фольгу в два шари, щоб сік ні в якому разі не витік.

Курку змастити підготовленою сумішшю (цілу курку також треба змастити і зсередини). Покласти на фольгу.

Загортати курку треба акуратно, щоб не порвати фольгу. Кожен шматочок повинен бути щільно загорнутий у фольгу. Викласти загорнуту курку на деко так, щоб «шви» фольги «дивилися» вгору.

Прибрати деко з птахом у попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку. Курка повинна нудитися в духовці 2-2, 5 години. Якщо ви готуєте велику курку і цілком, то можна збільшити час до 3-3, 5 годин. Потім деко з куркою потрібно дістати і акуратно (шматки курки дуже гарячі і можуть обшпарити паром) розгорнути зверху, перевірити готовність (проткнути ножем і натиснути-виділяється сік повинен бути прозорим, а м’ясо білим). Після того, як Ви переконалися в готовності м’яса, краї фольги потрібно відвернути, зайве відрізати ножицями або відірвати.

Духовку потрібно включити на максимум і прибрати туди курку до зарумянивания. Звичайно потрібно близько півгодини. Підрум’янену курку треба акуратно звільнити від фольги.

Перевірте, щоб шматочки фольги не прилипли до птиці. Курка виходить з дуже хрусткою скоринкою і з дуже ніжним і соковитим м’ясом.

Приємного апетиту!.

Як запекти курку в духовці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!