Як засолити оселедець?

Як засолити оселедець?

Купівля оселедці в магазині подібна грі в російську рулетку. Складно вгадати якої міри солоності продукт нам пропонує продавець. До того ж, набуваючи оселедець, ми сподіваємося, що риба буде повністю задовольняти нашим гастрономічним смакам. На практиці, смакові якості покупної оселедця нас не завжди влаштовують.

Набагато простіше самому засолити рибу будинку. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт засолювання оселедця в домашніх умовах.

Для засолювання краще вибирати велику оселедець. Ми будемо солити рибу цілком, але, в принципі, можна солити і оброблену рибу (без голови і нутрощів).

Для початку необхідно підготувати маринад для засолювання. Візьмемо 600 мл (3 склянки) кип’яченої води кімнатної температури. У ній розчинний 1 столову ложку солі і 1 столову ложку цукру. Додамо кілька горошинок чорного перцю, кілька листочків лаврового листа і парочку квіточок гвоздики.

Опускаємо нашу оселедець в маринад. Оселедець повинна бути повністю занурена у воду. Якщо маринаду недостатньо, то підливаємо води і додаємо відповідну кількість солі та цукру. Накриваємо кришкою і залишаємо просолюється. Якщо ви хочете отримати оселедець слабкого засолу, то достатньо буде 12:00 на засолювання.

Для среднесоление оселедця витримаєте рибу в солоному розчині близько доби. Солити оселедця справа нескладна і навіть приємне. Можете поекспериментувати з додаванням різних спецій і поєднанням кількості солі і цукру в маринаді.

І погодьтеся, оселедець, приготовлена своїми руками, набагато смачніше.

Як засолити оселедець?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!