Як згасити картоплю?

Як згасити картоплю?

Вирішила повернутися до публікації традиційних для Білорусі рецептів. Сьогодні пропоную вам рецепт тушкованої картоплі.

Здавалося б, звичайнісінька їжа, але й вона може бути оригінальним блюдом. Зазвичай, картоплю я готую по вихідних, при цьому роблю відразу велику жаровню, щоб не розмінюватися на дрібниці і не готувати ще раз для голодного чоловіка. Якщо всю картоплю не виходить з’їсти відразу, то на завтра вона набагато смачніше Інгредієнти Картопля 1 кг.

Морква 2 шт. Цибуля ріпчаста 1 шт. М’ясо або курка 400 гр. Лавровий лист 3-4 шт.

Перець горошком 5-6 шт. Курячий кубик 1 шт. Рослинна олія 2 ст. л. Приготування Картопля очистіть, наріжте кубиками 4х4 см. М’ясо наріжте невеликими кубиками, розміром близько 2, 5х2, 5 см.

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Цибуля ріпчаста дрібно наріжте. На розпечену сковороду налийте олію і на середньому вогні обсмажте м’ясо з усіх боків до золотистого кольору. М’ясо зніміть з вогню і перекладіть в жаровню або ж каструлю, в якій будете гасити картоплю. На цьому ж маслі обсмажте моркву і перекладіть її туди ж.

У цю ж ємність викладіть картоплю, нарізану цибулю, налийте m ст. води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте курячий кубик, лавровий лист, перець горошком, сіль.

Каструлю накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні близько 1 години. Гасити можна і в духовці, і на плиті. За 5 хвилин до готовності додайте дрібно рубану зелень і часник. Якщо даний варіант вам здався складним, тобто більш. Правда і не такий шикарний через відсутність м’яса.

Сподобався рецепт? Поділися з друзями!.

Як згасити картоплю?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!