Як зробити домашній сир?

Як зробити домашній сир?

Рікотта італійський Спеціалітет, традиційний італійський вершковий сир. Без нього неможливо уявити собі практично жодне італійське блюдо — равіолі, лазанья, овочі та десерти. Розрізняють декілька видів рікотти: Ricotta fresca — свіжий м’який сир білого кольору, використовується для начинок, салатів, десертів, піци, страв з пасти; Ricotta salata — зрілий солоний сир, використовується в тертому вигляді замість пармезану; Ricotta affumicata — копчений зрілий сир, використовується самостійно або в тертому вигляді.

В асортименті сирів, пропонованих магазинами нашого міста, я зустрічаю тільки свіжу рикотту (fresca). Її то я і пропоную приготувати в домашніх умовах. Без лимонного соку! (Як всього в двох запропонованих на сайті рецептах), з додаванням вершків, шляхом природного сквашування у мене вийшла, не побоюся цього слова, ПРЕКРАСНА, натуральна, смачна, ніжна вершкова рикотта, в сто раз смачніше магазинної (навіть італійської, що стоїть чималих грошей) ! Крім очевидної економії, моя рикотта має набагато більш вершкову текстуру і м’який смак! Пропоную Вам, дорогі поварята, нею насолодитися!

НазначеніяКухня.

Як зробити домашній сир?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!