Як зробити коньяк?

Як зробити коньяк?

Правильним заголовком до даного раді був би, напевно, Рецепт в обмін на баню. Чому? Та просто тому, що роздобути мені його вдалося тільки після того, як я поставив власникові сього рецепта зруб лазні. Такою була умова договору і мені (благо, що добре знайомий з деревом) довелося, і зруб ставити і дах на ньому зводити і, на додачу, накривати дах шифером.

Ви запитаєте: Чи варто було через пізнання секрету, як з самогону зробити коньяк, стільки потіти? Відповім однозначно: Воно того варте! А якщо чесно, то домашній коньяк з самогону, який я навчився робити, ставши співвласником рецепта, приніс мені велику фінансову економію надалі.

Цікаво яку? Тоді розповім, мабуть, докладніше. Ті, кому за 50, підтвердять, що років 20-25 тому пили в основному самогон.

Пили багато, завжди і скрізь! Практично в кожному будинку був свій апарат і свої секрети приготування браги. Йдучи в гості, багато прихоплювали з собою пляшечку власної цілющої вологи, щоб похвалитися перед сусідом або друзями своїм продуктом домашнього вироблення. Щоб якось виділити свій напій, хтось використовував апельсинову шкірку, хтось кедрові горішки, а хтось просто імітував домашній коньяк з самогону, насипавши в рідину певну кількість кави. Загалом, хто як міг!

Якось раз, будучи запрошеним на торжество з нагоди дня народження знайомого, я з великим задоволенням, сидячи за гостинним столом, попивав дивовижний міцний напій, що нагадує кольором і смаком коньяк. Та й поданий він був у пляшці з барвистою етикеткою. Сумнівів у тому, що я пив справжній дорогий коньяк навіть не виникало. Одним словом, все було чудово доти, поки рідина, яка приймається організмом без проблем, в пляшці не закінчилася. Попросивши добавки, я (та й всі запрошені теж) з подивом дивилися, як винуватець торжества ставить на стіл не другу пляшку вподобаного коньяку, а трилітрову банку з рідиною, схожою на ту, що ми тільки що засудили.

Імениннику довго довелося переконувати, що пили все зовсім не благородний напій, а, приготований їм самим, домашній коньяк з самогону. Доказом (незаперечним) послужило наявність ще двох банок коньяку, що стоять поруч з банками чистого самогону під диваном. Розповісти безкоштовно свій рецепт, як з самогону зробити коньяк, господар навідріз відмовився.

Ось тут-то і виник договір я перебудовую йому баню, а він відкриває мені секрет виготовлення дивовижного напою, аналогічного справжньому коньяку. Природно, не скуштувавши напій, ви вправі сумніватися в тому, що таке можливо. Але повірте, приготувавши такий коньяк на весілля дочки, ми з дружиною навіть не припускали, що, залишивши осторонь горілку і вино, всі запрошені з великим задоволенням споживали наш, розлитий по красивих пляшках, самогон. Залишилася після весілля горілки нареченим вистачило ще надовго, а от домашній коньяк з самогону залишився лише приємним спогадом у багатьох запрошених гостей.

Закінчивши короткий передмову, варто, мабуть, перейти і до процесу, Слід відразу уточнити, що брагу для виготовлення самогону, купленому в магазині. Завдяки даному способу, виходила значна економія часу для вигонки самогону брага була готова вже через три доби.

Плюс економія дріжджів і можливість повторного процесу бродіння. Отже, ми маємо готовий, прозорий (на горосі він іншим не буває) напій власного приготування (до речі, непогана тема для іншої ради). Я вкажу рецептуру, розраховану на 3 літри рідини.

Якщо ви плануєте отримати більшу кількість літрів, то попередньо злийте всю самогонку в одну ємність для отримання напою однаковою фортеці. Переливаємо самогон в емальований посуд (глибоку чашку або каструлю) і ставимо на середній вогонь газової (або інший) плити.

Поки майбутній домашній коньяк з самогону нагрівається, закладаємо в нього: 3-4 кристалики марганцівки. половину склянки цукрового піску. Потім, зачерпнувши самим кінчиком ножа ванілін, занурюємо ніж у вже теплий розчин.

Накриваємо наше вариво кришкою і чекаємо (природно, періодично заглядаючи під кришку) почала закипання рідини. Головне, не прогавити кипіння самогону неприпустимо! Вимкнувши пальник (похапцем можна забути) плити, домашній коньяк з самогонки залишаємо до повного охолодження.

Холодний напій проціджуємо через марлю і, приготувавши нарізаний лимончик, дегустуючи! Повірте, мене розпирає щире бажання побачити вашу реакцію після зняття проби! Я дуже сподіваюся, що випробувавши представлений вище пораду, як з самогону зробити коньяк, ви геть забудете про покупної горілці або про каламутному самопали вашого сусіда. будинку. Важа відвідувачі!

Дане доповнення до тексту я вношу зважаючи на численні надходять коментарів і відгуків. Повірте, я нікому не нав’язую використання даного рецепта інших, не менш гідних, процесів, як переробити самогон під коньяк, досить багато. оетому, якщо бажаєте отримати напій (повірте, хороший!), витративши максимум пару годин (нагрів, остудив, профільтрував) використовуйте наданий рецепт.

Якщо вас влаштовує більш тривалий процес виробництва шукайте на інших ресурсах. написав лише про те, що робив сам і для себе!

Правда, друзі та знайомі приготований мною напій пили і п’ють, повірте, з великим задоволенням.

Як зробити коньяк?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!