З чого ячна крупа?

З чого ячна крупа?

У ячмінному зерні міститься вітамін, майже всі вітаміни групи В, вітаміни,. До складу ячменю входить широкий набір. У першу чергу, який необхідний для нормального обміну речовин в організмі, а так само для повноцінної діяльності мозку. А так же, біологічно значущі кількості: кремнію,. Ячмінь, чемпіон за вмістом у природному вигляді кальцію, калію, марганцю і заліза.

Тому, літнім людям ячмінь потрібніше і корисніше будь-яких ліків. Так само до складу ячмінного зернятка входять мідь, нікель, молібден, магній, йод, бром, кобальт, стронцій та ін Зерно ячменю на 65% складається з медленноусвояемих вуглеводів.

Зерно ячменю на 5-6% складається з клітковини, необхідної нашому шлунку і кишечнику. Клітковина нормалізує травлення і виводить з організму всі шкідливі продукти розпаду. Ячмінь містить більше 10% білка, який за своєю харчової цінності перевершує пшеничний. Рослинний білок, на відміну від тварини, засвоюється нашим організмом майже на 100%.

Ячна крупа володіє високою калорійністю і хорошими смаковими якостями. Сучасні дієтологи радять частіше вживати ячні каші та супи з додавання круп з ячменю людям з надмірною вагою, також і при захворюваннях кишечника, що супроводжуються запорами.

Завдяки високому вмісту харчових волокон, ячна каша значно довше інших каш усваіваівается, не підвищуючи при цьому рівень цукру в крові хворого на цукровий діабет, і створює тривале відчуття ситості, що сприяє позбавленню від зайвої ваги. Ячна крупа містить велику кількість клітковини, тому входить в раціон дієтичного харчування страждаючих надмірною вагою, порушеннями обміну речовин і ендокринними захворюваннями. Ячна каша сприяє виведенню з організму токсинів, очищенню шлунково-кишкового тракту. Ячмінь і крупи з нього широко застосовують у народній медицині.

Адже їх відвар має пом’якшувальну, обволікаючу, спазмолітичну, протизапальну та загальнозміцнюючу властивостями. Ячмінь використовується при лікуванні діабету, ослабленому зорі, захворюваннях нирок, печінки, жовчного міхура, сечовивідних шляхів, а також при шлунково-кишкових захворюваннях. Він полегшує болі при артритах, в тому числі ревматичних.

Відвар ячменя має пом’якшувальну, обволікаючу, спазмолітичну, протизапальну, сечогінну ефектом. За допомогою ячменю лікували захворювання молочних залоз, позбавлялися від закрепів і ожиріння, кашлю та застудних захворювань обкладали тіло гарячим напівзвареним ячменем.

Також він дуже хороший при лікуванні діабету, артриту, корисний при ослабленому зорі, його використовують при захворюваннях нирок, печінки, жовчного міхура, сечовивідних шляхів, геморої. Ячмінь вживають і як загальнозміцнюючий засіб у післяопераційний період при запальних захворюваннях шлунка і кишечника.

А ще перловка чемпіон за кількістю белоксодержащіх клейковини, тієї самої білково-крохмальної слизу, яка незамінна для супів і каш.

З чого ячна крупа?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!